Demnitate si Aroganta

octombrie 08, 2014

M-am convins, daca mai trebuia, ca aroganta oamenilor politici nu are limite, si ca intotdeauna poti sa te astepti din partea lor sa faca tot felul de arogante cetateanului, care la un moment dat si-a pus increderea in cel pe care l-au ales. Numai ca odata ajuns acolo sus, printre zei, alesul alege calea demnului dezmat politic, uita rolul pe care trebuie sa-l joace, uita pentru cine joaca, uita cine il plateste, ba chiar uita  de sine si alege calea rusinii, pavata cu minciuna, promisiuni neonorate si concubinaj politic, un fel de Via Salaria.

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, in mare verva, isi clama zilele trecute independenta politica, interesul fiind doar in zona administrarii municipiului. Mai ieri insa a iesit din nou la rampa, si mai inlacrimat decat insusi Base, a salutat declararea independentei politice a unor consilieri locali, care in opinia sa, ar fi facut un act de mare demnitate politica. Acum, ca sa ma exprim asa, n-oi fi eu un mare cunoscator, dar intre demnitate si fuga dupa demnitati, este o mare diferenta. Ca de la cer la pamant. Si ca sa se faca de barabule de tot, a mai si venit cu nastrusnica poveste a alesului care trebuie sa-si foloseasca partidul pentru a ajunge demnitar(nu demn), dupa care sa-I intoarca spatele, sau mai pe romaneste sa-I arate popoul. Curat murdar coane Ioane, ar fi zis Caragiale daca ne-ar fi fost contemporan.

“Independent” si pentru ca de nimeni nu “depand” spune edilul, o sa se mai gandeasca pe cine o sa sprijine in alegerile din noiembrie, dar sa fie in interesul cetateanului. A cetateanului Ion Lungu evident.Sunt convins ca sprijinul va merge catre plagiator sau in cel mai rau caz catre inima zburdalnica, pentru ca aceasta este calea, adevarul si viata. Calea catre mantuirea administrativa si catre un nou mandat, adevarul rasucit in  mormant si viata de dupa, in liniste si prosperitate, pentru urmasii, urmasilor sai , in veacul veacului.

Desuet cum il stiti, s-a pliat vremurilor pe care astazi le traim, s-a dezis de toti cei carora pana mai ieri le lustruia condurul, i-a tradat pe toti cei care iau acordat incredere in iunie 2012, si dezinvolt a batut la inalta poarta, a adus peschesul de independent, plin cu independenti,  dupa care cu firmanul iscalit de insusi Zeus, s-a linistit.  Am doar o singura intrebare, aroganta bineinteles. Cu bunicul si cu miscarea de rasucire din mormant cum ramane? Raspunsul e la fel de simplu: Ca in tren.

Ion I. C. Bratianu, decembrie 1919 – “ Fiti cat de modesti pentru persoana dumneavoastra, nu fiti modesti pentru poporul pe care il reprezentati.”

Macar acum, pentru ca alegerile din noiembrie sunt esentiale pentru noi si nu pentru el sau ei, ar trebui sa mergeti la vot, sa va implicati si sa nu-i lasati pe ei sa decida pentru voi. Daca ei nu sunt demni, aveti o sansa sa fiti voi.  Demni si aroganti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *